Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Stjärnurmakarna säljer av: ”Frigör resurser att spetsa vårt erbjudande”

Publicerad: 1 april 2022, 09:42

Stjärnurmakarna avyttrar ett av koncernens dotterbolag. Söderberg & Partners, specialister inom finansiell rådgivning och försäkringsförmedling, tar över verksamheten


Ämnen i artikeln:

Accessoarer

Söderberg & Partners förvärvar Stjärnurmakarnas försäkringsförmedlarverksamhet, Eurostar Retail Support.

Enligt Stjärnurmakarna är affären en del av kedjans ”fortsatta omställningsarbete och satsning på att utveckla och modernisera verksamheten”.

LÄS MER: Urhandeln tar igen förlorad tid: ”Det känns väldigt positivt just nu” 

– Avyttringen av vår försäkringsfömedlarverksamhet innebär att vi frigör resurser som vi nu kan använda till att ytterligare spetsa vårt erbjudande och attraktionskraft gentemot både medlemsbutiker och kunder. Försäljningen är en viktig pusselbit i vår strategi för kommande femårsplan säger säger Peter Simonsson, vd för Stjärnurmakarna, och fortsätter: 

– Försäkringsaffären har alltid varit och är en viktig del av Stjärnurmakarnas kundlöfte och därför känns det både bra och viktigt att vi har etablerat ett långsiktigt partnerskap tillsammans med Söderberg & Partners, det säkerställer både en god kommersiell affär för våra handlare och inte minst, en fortsatt attraktiv försäkringsprodukt för våra slutkunder.

Eurostar Retail Support hade en nettoomsättning på 18,9 (20,6) miljoner kronor 2020 och redovisade ett rörelseresultat på 3,3 (3,4) miljoner kronor.

Ägarbytet sker den 1 maj 2022.

LÄS MER: Peter Simonsson kämpar med intäkterna – på två fronter: ”Vi har tappat mer än hälften”

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Accessoarer

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev