torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Stayhard lever vidare – här är nya ägaren: ”Känns otroligt bra”

Publicerad: 8 juli 2022, 07:11

Först avvecklades varumärket. Nu lever Stayhard vidare. Ellos har sålt e-handlaren till Footway Group. ”Vi är övertygade om att Footway Group är en bra ägare”, säger Ellos Groups vd Hans Ohlsson.

Ämnen i artikeln:

StayhardEllosFootwayE-handel

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Stayhard grundades 2005 och har ägts av Ellos Group sedan 2014. Försäljningen till Footway innebär att Stayhard kommer att fortsätta erbjuda mode för yngre män online.

Ellos Group beslutade under våren att vässa koncernens strategi med större fokus på att göra större satsningar på koncernens kärnkund – kvinnan mitt i livet. 

Som följd av detta togs tidigare i år ett beslut om att avveckla Stayhard

– Dagens besked om att varumärket kommer att leva vidare är naturligtvis väldigt glädjande. Stayhard har en engagerad och dedikerad kundgrupp och har under åren bidragit mycket till Ellos Groups digitaliseringsresa och utveckling. Vi är övertygade om att Footway Group är en bra ägare för att fortsätta utveckla Stayhard som varumärke och nätbutik på sin plattform, säger Hans Ohlsson i en kommentar.

Stayhard kommer att drivas i Ellos Groups regi till slutet av augusti innan Footway tar över.

– Det känns otroligt bra att kunna ta hand om och bygga vidare på det starka varumärke som Stayhard är. Vi ser stora möjligheter att skapa förutsättningar för att bygga vidare på Stayhards nischade koncept och därigenom växa verksamheten framåt. Det är ytterligare ett steg i rätt riktning för att kunna erbjuda ännu fler specialiserade butiker på Footways plattform, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway Group, i en kommentar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev