Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Royal Design förvärvar danskt e-handelsbolag: ”Blir marknadsledande inom designbelysning i Norden”

Publicerad: 4 maj 2022, 07:20

Royal Design Group köper det danska e-handelsbolaget And Light. ”Med AndLight ombord får vi en ännu starkare närvaro i Danmark och blir marknadsledande inom designbelysning i Norden”, säger vd Magnus Pettersson.


Ämnen i artikeln:

Royal DesignHeminredning

Royal Design Group, som är en del av Egmontkoncernen, förvärvar det danska e-handelsbolaget And Light som är inriktat på high-end-belysning och inredning. Det framgår av ett pressmeddelande. Det danska bolaget finns i dag på 17 marknader i Europa och kommer att fortsätta drivas självständigt under Royal Design Group. 

– Vi har vuxit till att bli en europeisk e-handelsaktör med ett starkt lokalt fokus på de marknader vi är närvarande på. Genom talent management, entreprenörsanda och kärlek till high-end-belysning och inredning, har vi bevisat att vi kan bygga en framgångsrik e-handelsaffär. Jag är mycket glad över att vi nu blir en del av Royal Design Group och Egmont, då vi delar samma värderingar och affärsförståelse, säger Mads Saabye Jørgensen, delägare och vd för And Light, i en kommentar. 

Med förvärvet följer expertkunskap om belysning, skriver bolaget.

– AndLight består av ett väldigt skickligt och dedikerat team. Jag är glad över att de kommer vara en del av Royal Design Group. Med AndLight ombord får vi en starkare närvaro i Danmark och blir marknadsledande inom designbelysning i Norden. Det ger oss samtidigt en solid plattform för ytterligare tillväxt i Europa, säger Magnus Pettersson, vd för Royal Design Group. 

Delägaren Mads Saabye Jørgensen, grundaren Chris Høiriis samt marknadschefen och delägaren Gustav Lauritzen kommer att fortsätta i bolaget efter försäljningen.

– AndLight är ett välskött och ambitiöst företag som passa perfekt in i vår e-handelsportfölj, och som en del av Royal Design Group. Förvärvet följer vår ambition att vara nummer ett inom utvalda nischområden. Under de senaste åren har vi sett en hög tillväxt inom e-handel och till 2025 räknar vi med att området mer än fördubblas jämfört med 2020, säger Cato Broberg, som är chef för e-handel på Story House Egmont. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Royal DesignHeminredning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev