Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Rizzo Groups nya krisåtgärd: Säljer 16 av sina butiker i Sverige och Norge

Publicerad: 31 augusti 2022, 06:31

Rizzo Group säljer 16 av sina butiker.

Foto: Pressbild

Rizzo säljer 16 av sina butiker i Norge och Sverige. Köpare är ägarbolaget till Lundbergs handskar väskor samt norska BT Outlet. En stor del av pengarna ska användas till att betala av de skulder som återstår efter senaste företagsrekonstruktionen.


Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

Rizzo Group, samt det norska dotterbolaget Morris-Accent, säljer 16 av sin av sina butiker i Norge och Sverige. Totalt handlar det om åtta enheter på respektive marknad. 

I köpet ingår butikslokaler, inklusive hyresavtal, inventarier, varulager och personal. 

Detta som ett led i ambitionen att fokusera på att sälja väskor och accessoarer. Affären anser Rizzo Group ger dem möjligheten att fokusera på att utveckla den affären. 

Åtgärden anses dessutom vara nödvändig för att bolaget ska sänka sina kostander och öka sina marginaler. I ett pressmeddelande skriver Rizzo Group att åtgärden innebär en kostnadsminskning på 40 miljoner på årsbasis. 

LÄS OCKSÅ: Lars Fins talar ut – krisen, comebacken och e-handeln: ”Försäljning via butik är nästan alltid mer lönsam”

Köparna får betala tio miljoner kontant för butikerna. De förpliktar sig också att leverera varor till Rizzo Groups butiker för motsvarande ett värde av fem miljoner kronor. 

Sju miljoner av kronor av de pengar som Rizzo Group får för överlåtelsen ska användas för att betala av ackordet efter företagsrekonstruktionen som avslutades i februari. 

Överlåtelsen av butiker sker i två omgångar, en första i dag 31 augusti och en andra 1 oktober. Köparna har rätt att använda varumärkena Rizzo och Morris året ut. 

Rizzo Group skriver också i pressmeddelandet att de inlett förhandlingar om ett fördjupat samarbetet med Sajaco Nordic i syfte att hitta en lösning för bolaget finansineringsproblem. Senast 31 oktober ska man ha nått en lösning och därmed säkrat den fortsatta driften. 

Sajaco Nordic är en grossist och agent för väskor och handskar och är sedan 2019 storägare i Lundbergs. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev