Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Räddningsaktionen fortsätter: Rizzo Group säljer två varumärken till Bergendahls

Publicerad: 10 oktober 2022, 05:22

Arbetet med att säkra en långsiktig finansiering för Rizzo Group fortsätter.

Foto: Pressbild

Rizzo Group säljer rättigheterna till varumärkena Don Donna och Handskmakaren till Bergendahls & Son. Köpeskillingen uppgår till 15 miljoner kronor. Samtidigt fortgår arbetet med att säkra bolaget framtida finansiering och drift.

Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Rizzo Group säljer rätten till varumärkena Don Donna och Handskmakaren till Bergendahls & Son. Köpeskillingen uppgår till totalt 15 miljoner kronor. 

Avyttringen är ett led i arbetet som pågår med att säkra bolagets överlevnad. 

Diskussioner förs med Sajaco Nordic Holding om en långsiktig finansieringslösning för att säkra bolagets fortsatta drygt. Market har tidigare berättat att Rizzo Group har likviditetsproblem. I ett pressmeddelande skriver bolaget att en lösning måste till den närmaste månaden. 

I det arbetet prioriteras Don Donna och Handskmakaren bort. 

”Rizzo Group har inte haft de finansiella förutsättningarna som krävs för att satsa på och vidareutveckla varumärkena under de senaste två åren. Av det skälet är de ekonomiska och finansiella effekterna av avyttringen av mindre betydelse för Rizzo Group. Bolaget kommer alltjämt fokusera på väskor och accessoarer enligt vad som tidigare meddelats, men under andra varumärken”, skriver bolaget i ett pressmeddelandet. 

Varumärkena är i dag pantsatta hos Nordea som säkerhet för en kredit om 110 miljoner kronor och för att den ska släppas måste Rizzo Group betala 7,5 miljoner kronor till banken. 

Som Market berättat tidigare har styrelsen funnit skäl att anta att det egna kapitalet understiger hälften av de registrerade aktiekapitalet. En kontrollbalansräkning ska därför upprättas och arbetet med det pågår. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev