tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Ny storaffär – leveransjättarna slås samman: ”Två bolag som passar bra ihop”

Publicerad: 19 september 2022, 08:15

Fredrik Hamilton, grundare av Budbee, och Alexis Priftis, grundare av Instabox. Foto: Pressbild

I dag tillkännager leveransjättarna Instabox och Budbee intentionen att slå sig samman och bilda ett nytt bolag, Instabee. ”Fantastisk möjlighet att skapa något riktigt betydande”.

Ämnen i artikeln:

E-handelLeveranser

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


De två svenskgrundade bolagen Instabox och Budbee låter meddela att man har för avsikt att slå ihop bolagen till ett.

Båda aktörerna är i dag redan stora på marknaden med fokus på leveransboxar i anslutning till handelsplatser och butiker.

– Jag har varit långsiktig i mina planer sedan start och samgåendet med Instabox är en fantastisk möjlighet att skapa något riktigt betydande. Vi har självklart följt Instabox genom åren och jag imponeras av deras resa. Det här känns som en perfekt kombination och jag ser fram emot att lära känna alla mina nya kolleger. Vi kommer att åstadkomma något stort tillsammans, säger Budbees grundare Fredrik Hamilton i ett pressmeddelande.

Fredrik Hamilton är även den som är tilltänkt vd för det nya bolaget, medan Instabox grundare Alexis Priftis kommer att bli arbetande styrelseordförande.

– Jag tror att det här är två bolag som passar bra ihop och vi delar många grundläggande värderingar. En ömsesidig respekt och beundran har växt fram under lång tid och jag är glad att vi nu enas i arbetet mot vårt gemensamma mål: att transformera e-handelsleveranser med ett stort fokus på både användarupplevelsen och hållbarhet. Jag ser mycket fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Alexis Priftis.

Det nya bolaget Instabee värderas till 18 miljoner kronor och grundarna tillsammans med Kinnevik blir största ägare. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev