Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Nudie ger Malmöbolaget muskler att växa: ”Utesluter inte fler butiker”

Publicerad: 27 oktober 2020, 08:56

Nudie kliver in som delägare i den Malmöbaserade bolaget Meadow. Med nya ägare i ryggen laddar de för att lansera ett eget varumärke och expandera


Ämnen i artikeln:

Mode

– Vi klickade redan vid första mötet. Det stärker oss både finansiellt och kompetensmässigt. Med Nudie i ryggen kan Meadow ta ytterligare kliv som independentbolag, säger Christopher Åkesson, grundare av och vd i Meadow, i en kommentar.

Meadow säljer mode, framför allt jeans, till män. Fokus ligger på produktion och kvalitet.

I dag har bolaget en fysisk butik i Malmö, samt e-handel där det har kunder i USA, Kanada, Tyskland, Storbritannien och Sydkorea.

– Med Nudie med på resan skapas helt nya möjligheter. Det är inte uteslutet att vi längre fram öppnar Meadow-butiker i fler städer, möjligtvis utomlands. Vi är redan igång med jeans under eget namn som kommer tillverkas i Japan på en av världens främsta främsta fabriker, vilken jag besökte tidigt i mars i år, säger Christopher Åkesson.

Nudies moderbolag, Svenska Jeans Holding AB, köper en tredjedel av bolaget.

– Meadow delar vår kärlek till material, hantverk och denim, så vårt samarbete känns helt naturligt. De står också för en personlig global online-närvaro, i kombination med en tydlig lokal förankring, där kärleken till produkten är det centrala, säger Joakim Levin, vd och koncernchef för Nudie.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mode

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev