Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Nu kommer beskedet: Det blir namnet på den nya apoteksjätten

Publicerad: 5 oktober 2022, 09:01

Apoteksgruppen och Kronans Apotek ska verka under samma varumärke efter sammanslagningen.

Nya apotekskedjan har bestämt sig. Den kommer att agera under namnet Kronans Apotek. ”Kostnads- och effektmässigt är det inte försvarbart att jobba vidare med två varumärken”, säger marknads- och kommunikationschef Tobias Karlsson.

Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekApoteksgruppen

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Nu har vi precis fått möjlighet att börja vårt samarbete med den nya apotekskedjan och vi kommer såklart att även titta på det, vi får återkomma om det, sa vd Erik Sjögren i går när Market frågade om den nya apoteksjätten fortsättningsvis kommer att verka under ett eller två varumärken. 

Och redan nu kommer svaret. I ett pressmeddelande meddelar den nya apoteksjätten att den framöver kommer att verka under namnet Kronans Apotek. 

– Kostnads- och effektmässigt är det inte försvarbart att jobba vidare med två varumärken. Vi har tittat på tillgängliga data och efter att ha sammanvägt alla parametrar så väljer vi att framåt utgå från Kronans Apotek som varumärke. Det är tydligt starkare av de två, såväl i fysiska butiker som online, säger Tobias Karlsson i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Se upp – nya apoteksjätten är redo att springa om konkurrenterna: ”Kommer göra allt vi kan”

Förändringsarbetet kommer att ta tid, konstaterar Kronans Apotek i pressmeddelandet. Det kommer att inledas så fort en plan finns på plats. 

– Nu kan vi inleda arbetet med att skapa ett gemensamt innehåll under ett varumärke. Vi har två fantastiska organisationer med en enorm kompetens och nu ska ett plus ett bli tre. Nu bygger vi en ny stark apotekskedja som kommer utmana marknadsledarna på riktigt” säger Erik Sjögren. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev