fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Nordiska Galleriet fortsätter expansionen – förvärvar skånskt bolag

Publicerad: 16 april 2021, 05:58

Nordiska Galleriet Group fortsätter sin expansion och förvärvar skånskt möbel- och inredningsbolag. ”Olsson & Gerthel är ett fantastiskt företag som under många år har varit framgångsrika i att bedriva både butik och e-handel inom premiumsegmentet för möbler”, säger vd Axel Söderberg.

Ämnen i artikeln:

Nordiska GallerietHeminredning

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: här

Nordiska Galleriet Group förvärvar den skånska möbel- och inredningsbutiken Olsson & Gerthel, enligt ett pressmeddelande. Efter förvärvet ingår Nordiska Galleriet, Länna Möbler och Olsson & Gerthel nu i gruppen som uppger att de planerar för en fortsatt expansion både i Sverige och internationellt.

– Olsson & Gerthel är ett fantastiskt företag som under många år har varit framgångsrika i att bedriva både butik och e-handel inom premiumsegmentet för möbler. Ägarna och dess anställda har byggt ett bolag som delar vår grundfilosofi och vision kring att skapa stora värden för både kunder och leverantörer. Vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med bolaget VD Mattias Andersson, säger Axel Söderberg, vd och koncernchef för Nordiska Galleriet Group, i en kommentar.

Olsson & Gerthel grundades 1990 i Malmö och riktar in sig på ett premiumsegment inom möbler och heminredning. Bolaget omsätter omkring 50 miljoner kronor och har, enligt pressmeddelandet, en positiv resultatutveckling.

– Efter att ha ägt bolaget i över 30 år är vi nu redo att lämna över verksamheten till Nordiska Galleriet Group som kan föra institutionen, Olsson & Gerthel vidare in i framtiden. Det företag som vi inom familjen har byggt upp och drivit lokalt har idag en annan kundbas och därför tror vi att stark närvaro på e-handeln är rätt väg framåt. Med Nordiska Galleriet Group som ägare kan verksamheten fortsätta att utvecklas lokalt och samtidigt utnyttja möjligheterna med att ingå i en större koncern, säger Susanne Gerthel och Håkan Olsson, grundare av Olsson & Gerthel.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev