torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Netonnet och Komplett går samman – bildar nordisk e-handelsjätte

Publicerad: 9 februari 2022, 06:15

Webhallen och Netonnet kommer att fortsätta verka fristående.

Komplett och Netonnet går samman genom ett förvärv. Sammanslagningen förväntas ge synergier på minst 200 miljoner kronor. ”Vi vill göra samma sak som i dag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka”, säger Susanne Holmström, vd på Netonnet.

Ämnen i artikeln:

NetonnetKomplett

JF


Netonnet och Komplett Group går samman, meddelar bolagen i ett pressmeddelande. Varumärkena Netonnet, Komplett och Kompletts dotterbolag Webhallen kommer att fortsätta verka fristående. Bolagen förväntar sig att sammanslagningen kommer att medföra synergier på minst 200 miljoner kronor, framför allt på inköpssidan. 

– Vi ser tydliga synergier mellan Netonnet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som i dag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka, säger Susanne Holmström, vd på Netonnet i en kommentar.

Komplett Group kommer förvärva samtliga aktier i Netonnet för 3 706 miljoner kronor, förutsatt att sammanslagningen godkänns på av Kompletts bolagsstämma och de svenska och norska konkurrensmyndigheterna. Bolaget kommer fortsatt att vara noterat på Oslo Börs. 

Foto: Kompletts vd Lars Olav Olaussen och Netonnets vd Susanne Holmström.

2021 hade Komplett Group och Netonnet en samlad årsomsättning på 18,5 miljarder kronor och ett justerat rörelseresultat på 674 miljoner. Företagens samlade marknadsandel i Norden uppskattas uppgå till omkring 10 procent efter sammanslagningen.

– Komplett och Netonnet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen, säger Lars Olav Olaussen, vd på Komplett Group.

Lars Olav Olaussen blir vd för Komplett Group och Susanne Holmström fortsätter som vd för Netonnet och blir vice vd i koncernledningen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev