söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Mestergruppen tar över byggvaruhuset – för att hindra andra att göra det

Publicerad: 2 februari 2021, 14:31

Bygghandlaren går i pension. Då köper Mestergruppen centralt XL-byggvaruhuset. ”Det är vår ambition att hitta en ny stjärna”, säger XL-Byggs kedjechef Carl Littlewood.

Ämnen i artikeln:

XL-ByggBygg

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Anders Lind har drivit bygghandeln i Kalmar sedan 1979.

När han nu ska gå pension kliver Mestergruppen centralt in som ägare till XL-Bygg Lundgrens för att säkra att butiken blir kvar inom kedjan.

– Jag är väldigt glad att vi har denna möjlighet. Konsolideringstakten har varit hög inom bygghandeln de senaste åren och den fria fackhandeln har blivit hård ansatt av kapitalkedjornas uppköpsrace. De muskler som Mestergruppen nu besitter, och vår flexibla modell, gör att vi kan hitta olika lösningar som passar för de unika förutsättningar som varje medlem har, säger Tomas Hedman Strömhielm, operativ chef inom Mestergruppen och ansvarig för förvärv.

På längre sikt vill koncernen hitta ny entreprenör till XL-byggvaruhuset.

– Vi vill att varje butik inom XL-Bygg skall drivas med unikt engagemang och känsla för varje kunds enskilda behov. Detta tror vi att endast en lokal entreprenör kan åstadkomma. Därför är vår ambition att hitta en ny stjärna i Kalmar som kan komma in och driva bolaget vidare i samägande med oss, säger kedjechefen Carl Littlewood.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev