Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Med ny majoritetsägare i ryggen ska snabbväxaren nå ut i världen: ”Haft en stark organisk utveckling”

Publicerad: 26 september 2022, 13:15

Christina och Lovisa Hahn som grundare Under your skin 2016.

Foto: Pressbild

Svenska e-handlaren Under your skin har vuxit kraftigt de senaste åren. Nu kliver Bambuser-toppen Joel Citron in som majoritetsägare med målet att ta bolaget ut i Europa samt till USA.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Under your skin grundades av Christina och Lovisa Hahn 2016. Bolaget säljer vegansk hår- och hudvårdsprodukter. Produktionen sker i Sverige och ägarna är noga med att inga tveksamma kemikalier används i produktionen, bara naturliga ingredienser. 

Pandemin fick Under your skin att ställa om och börja sälja direkt till konsument. Mellan 2020 och 2021 ökade försäljningen med 300 procent till en omsättning på 15,2 miljoner kronor. Försäljningen sker främst i den egna e-handeln. 

Under 2022 har bolaget som mål att nå en omsättning på 45 miljoner kronor. Ägare i dag är Christina och Lovisa Hahn samt Fedja Porobic. 

Nu kliver Joel Citrons amerikanska holdingbolag Tenth Avenue Holdings in som majoritetatsägare genom en investering på 75 miljoner kronor. 

Joel Citron är bland annat styrelseordförande i livs shopping-bolaget Bambuser. 

LÄS OCKSÅ: Hon vände sina egna besvär till en affärsidé – nu expanderar snabbväxaren Under Your Skin i Europa

Joel Citron är ny majoritetsägare i Under your skin genom sitt holdingbolag Tenth Avenue Holdings.

Foto: Pressbild

Med en ny ägare i ryggen ska Under your skin expandera. 

– Jag imponeras av grundarduons starka passion, dynamik och den tillväxtresa Under Your Skin gjort hittills. Vi har en gemensam vision om att bygga bolaget långsiktigt, växa tillsammans, göra gott för världen och samtidigt upprätthålla en inkluderande kultur, säger Joel Citron i en kommentar. 

Under det fjärde kvartalet tar bolaget klivet in i Nederländerna, Polen och Rumänen. Våren 2023 lanseras varumärket i USA. 

– Vårt bolag har haft en stark organisk tillväxt och kommer i och med detta kunna ta steget ut i världen. Vi ser fram emot att bli en del av Tenth Avenue Holdings portfolio och att kunna erbjuda våra produkter till ännu fler människor som är i behov av rena och kemikaliefria hudprodukter, säger vd Lovisa Hahn i en kommentar. 

Hon fortsätter i sin roll även efter ägarförändringen. Det gör också Christina Hahn, ansvarig för produktutveckling, och Fedja Porobic, head of growth. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev