Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Madhat ny storägare i Rugvista: ”Vår förhoppning är att vara långsiktigt industriellt aktiva”

Publicerad: 21 november 2022, 13:46

Foto: Daniel Norman

Madhat, som bland annat äger Inkclub och Dammsugarpåsar.nu, är ny storägare i Rugvista. ”Våra kompetensområden möts på många plan”, säger Madhats vd Martin Benckert.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Madhat, som äger Inkclub, Dammsugarpåsar.nu och Snusexpress, är ny storägare i Rugvist, rapporterar Breakit

Totalt har bolaget hittills köpt aktier vilket motsvarar tolv procent av det totala antalet aktier. Det gör Madhat till största ägare i Rugvist. 

– Vi har köpt Rugvista för dess e-handelskvaliteter. Vi ser industriella likheter med Madhat och Rugvistas lönsamma e-handel både på det strategiska och operationella planet. Både Madhat och Rugvista har en lång och gedigen e-handelserfarenhet där våra kompetensområden möts på många plan, säger Martin Benckert till Breakit och fortsätter: 

– Vi har samma värdegrund som skapas under många år av lönsam tillväxt där nöjda kunder, de egna varumärkena samt operationell perfektion står i centrum. Vår förhoppning är att vara en långsiktigt industriellt aktiv aktieägare och initiera samarbetet genom styrelserepresentation redan från nästa år. 

Rugvist noterades på börsen i mars 2021. Värdet på aktien var då 125 kronor, i dag har det sjunkit till 38 miljoner kronor. 

I slutet av förra veckan meddelade Rugvist att bolaget gör en fysisk satsning när det öppnar ett showroom i Emporia i Malmö. 

LÄS OCKSÅ: Rugvista tappade försäljning: ”Makroekonomiska klimatet försämrades ytterligare”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev