torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Lyko shoppar vidare: ”Jag ser stora möjligheter till ytterligare förvärv”

Publicerad: 2 augusti 2021, 09:40

Rickard Lyko och Hans Algeskog. Foto: Lyko

Lyko fortsätter att värva – nu senast bolaget Grazette. ”De breddar våra möjligheter för vår växande private label-portfölj”, säger Lykos vd Rickard Lyko.

Ämnen i artikeln:

Lyko

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


LÄS MER: Förvärvet ska locka männen till Lyko: ”Möjligheter till intäkter”  

Lyko Group AB köper 90,05 procent av Hans Algeskogs bolag Gazette of Sweden AB som är specialiserade på utveckling och tillverkning av skönhetsprodukter inom hårvård, hudvård, skägg och styling.

Köpeskillingen uppgår till 10,3 miljoner kronor.

– Grazette bygger vår kunskap ”in-house” från utveckling och tillverkning till marknadsföring och försäljning. De ger oss full kontroll och breddar våra möjligheter för vår växande private label-portfölj. Vi ser direkt en stor potential i att tillföra våra skalfördelar och kompetens inom fysisk och digital handel, säger Rickard Lyko och fortsätter:

– Jag ser fortsatt stora möjligheter till ytterligare vertikala förvärv och det är en naturlig del i vår sortimentsstrategi för expansion i Europa. Genom Grazettes starka koppling mot frisörsalonger i Sverige får vi också en möjlighet att stärka erbjudandet mot dessa.

Hans Algeskog kommer fortsatt vara vd i Grazette och driva bolaget.

Grazette omsatte 66,6 miljoner 2020, har knappt 50 anställda och en egen fabrik i Göteborg. 

Bolaget grundades 1974.

– Lyko är den perfekta partnern och skapar stora möjligheter med sin starka digitala kompetens och europeiska expansion.  Jag har länge följt deras tillväxtresa och attraheras av deras kultur vilken varit helt avgörande för mitt val av partner, säger Hans Algeskog.

LÄS MER: Lyko köper konkursade konkurrenten: ”Vi ser en stor potential” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev