Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Lyko investerar i nagellacksbolag: ”Jag ser en stor potential”

Publicerad: 22 juni 2022, 06:21

Foto: Getty Images

Lyko köper 40 procent av bolaget Loveli Beauty AB som ligger bakom nagellacket Love’n Layer. ”Ser en stor potential att skala via våra kanaler”, säger vd Rickard Lyko.

Ämnen i artikeln:

Lyko

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Love’n Layer är ett nagelack i fast form med unika motiv som appliceras direkt på nagelbädden. Bakom satsningen står Ida Tern. 

– Idén var att ta fram ett mer miljövänligt och hållbart nagellack för att uppnå en perfekt manikyr på tre minuter. Jag såg en möjlighet och skapade en produkt som jag själv saknade på marknaden. Jag hade en tydlig vision om ett snällt nagellack som är enkelt att använda och uppmuntrar ett personligt uttryck. Layers är den bästa accessoaren och jag hade perfekt tajming när vi lanserade, säger hon i en kommentar. 

Nu investerar Lyko i bolaget bakom varumärket, Loveli Beauty AB, genom att köpa 40 procent av det. 

– Love’n Layer är en unik svensk nagelinnovation som jag ser en stor potential att skala via våra kanaler och vår infrastruktur. Jag är enormt imponerad av Idas entreprenörskap och driv och är väldigt glad att få vara med på resan framåt, säger Rickard Lyko i en kommentar. 

Ida Tern är nöjd med att få in Lyko som storägare. 

– Jag har länge följt Lykos framfart och ser dem som en perfekt partner med stor erfarenhet och som arbetar innovativt inom skönhetssegmentet. Gemensamt kommer vi kunna ta Love’n Layer till nästa nivå och vi ser en stor potential att lansera utanför Sveriges gränser. Framöver finns det även enorma möjligheter att utveckla produktkategorin med fler nagelprodukter för hemmafix.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev