lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Lyko fortsätter växa genom förvärv: ”Viktig del i vår sortimentsstrategi”

Publicerad: 18 oktober 2021, 06:17

Rickard Lyko tillsammans med Inzo Lars Bratts vd Niclas Bratt. Foto: Pressbild

Lyko fortsätter att växa genom förvärv. I dag har bolaget ingått ett avtal om att köpa 100 av Inzo Lars Bratt AB med varumärket Waterclouds. ”Ett utmärkt komplement till våra tidigare förvärv”, säger vd Rickard Lyko.

Ämnen i artikeln:

Lyko

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Inzo Lars Bratt AB ligger bakom varumärket Waterclouds som är specialiserat på utveckling och tillverkning av skönhetsprodukter inom hårvård, hudvård, skägg och styling. 

Nu säljer grundarna Kent Lundmark, Niclas Bratt och Stefan Fall verksamheten till Lyko för 18 miljoner kronor. 

– Inzo är ett utmärkt komplement till våra tidigare förvärv, där vi ser tydliga synergier med Grazette och Pusher. Bolaget adderar kunskap och stärker vår flexibilitet i hela värdekedjan från utveckling och tillverkning till marknadsföring och försäljning. Premiumvarumärket Waterclouds kompletterar vår egen varumärkesportfölj väl, vilken fungerar marginalförstärkande och är en viktig del i vår sortimentsstrategi för expansion i Europa, säger Rickard Lyko i en kommentar. 

Bolaget har i dag 15 anställda och har en fabrik för egen tillverkning i Tyresö. Senaste verksamhetsåret omsatte verksamheten 39 miljoner kronor. Försäljningen sker business to business där många frisörer och skönhetssalonger finns bland kunderna. . 

– Vi är enormt glada att få följa med på Lyko:s tillväxtresa, vi känner dem väl efter att ha samarbetat i många år. Lyko kommer tillföra digital kompetens och stor distributionskraft vilket vi tror kommer vara avgörande för att ta Inzo och Waterclouds till nästa nivå. Vi hoppas kunna bidra på produktsidan där Inzo alltid har haft som mål att vara frisörernas bästa partner och utifrån deras höga krav vi har utvecklat varumärket Waterclouds, säger vd Niclas Bratt. 

Han och övriga tidigare delägare kommer att arbeta vidare inom bolaget. Inzo Bratt AB blir en del av Lyko från och med i dag. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev