Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Lloyds Apotek tvingas byta namn: ”Vi arbetar med nästa steg för vårt varumärke”

Publicerad: 19 november 2021, 12:05

Lloyds Apotek kommer att byta namn. Detta som en följd av att Mckesson har sålt den svenska verksamheten till nederländska CEPD N.V. ”Vi har rättigheter att behålla Lloyds Apotek som varumärke under en övergångsperiod”, uppger apotekskedjan till Apoteksmarknaden.

Ämnen i artikeln:

Lloyds Apotek

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Det var i april som den europeiska apoteksjätten CEPD N.V. köpte Lloyds Apotek av McKesson Europe. 

I samband med köpet uppgav CEPD N.V. att man ser ”en enorm potential på denna marknad”.

– Det som CEPD N.V. främst planerar är en vidare dynamisk utveckling av Lloyds Apotek-kedjan, sade Mariola Belina-Prazmowska, talesperson för den nya ägaren, till Market i våras.

Men satsningen framåt kommer att ske med ett annat namn än Lloyds Apotek eftersom Mckesson fortfarande äger rättigheterna till kedjenamnet.

”I denna övergång till ny ägare innebär det att vi har rättigheter att behålla Lloyds Apotek som varumärke under en övergångsperiod och vi arbetar nu med att konkretisera nästa steg för vårt varumärke. Mer än så kan jag inte uttala mig i dagsläget”, säger Annelie Söderberg, marknadschef för Lloyds, i ett mejl till Apoteksmarknaden.

Bolaget som fram till ägarskiftet har drivit Lloyds i Sverige, Admenta Sweden AB, har redovisat röda siffror för varje räkenskapsår sedan starten.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev