lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Lexington får finsk huvudägare – Kristina Lindhe säljer sina och makens aktier i bolaget

Publicerad: 18 februari 2022, 08:28

Vd:n och grundaren Kristina Lindhe säljer sina aktier i Lexington.

Lexington får en ny storägare. Det finska varumärkeshuset Manna & Co har köpt över två tredjedelar av aktierna och har för avsikt att lägga ett bud på resten.

Ämnen i artikeln:

Lexington

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lexington Company får en ny huvudägare. Manna & Co har köpt 68,1 procent av aktierna i bolaget (drygt fyra miljoner aktier). 

Säljare är Tommy och Kristina Lindhe, Fosielund Holding samt Stafan Persson. Säljarna får betalt 36 kronor per aktie. 

Manna & Co är ett finskt aktiebolag som har sitt säte i Helsingfors. Det har flera finska mode- och hemtextilvarumärken i sin ägo, däribland Finlayson, Vallila, Makia, Reino & Aino. Bolaget äger också 20 procent av Sasta. 

– Förvärvet av Lexington ligger helt i linje med Manna & Co:s strategi och Lexington passar utmärkt i Mannas portfölj av uppskattade nordiska varumärken. Vi ser mycket fram emot att inleda vårt samarbete med Lexington, präglat av en gemensam ambition att bygga något extraordinärt genom ömsesidigt utbyte och stöd, säger Risto Voutilainen, huvudägare och styrelseordförande i en kommentar. 

Lexingtons grundare och huvudägare Tommy och Kristna Lindhe kommenterar affären så här: 

– Vi är djupt imponerade av Mannas ägare och ledning. Det känns otroligt positivt att lämna över huvudägarskapet i Lexington till ett företag och personer för vilka vi hyser ett stort förtroende. Vi är övertygade om att Manna blir ett fantastiskt långsiktigt hem för vårt företag och våra medarbetare. Vi ser fram emot samarbetet med Manna-teamet, samt det fortsatta arbetet med att växa och utveckla Lexington. 

I och med förvärvet har så kallad budplikt uppstått. Det innebär att Manna & Co måste erbjuda sig att köpa resterande aktier i bolaget. 

Den nya storägaren har meddelat att den kommer att lägga ett sådant bud inom fyra veckor. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev