lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Ledningen tar kontroll över jaktkedjan: ”Ett mycket viktigt steg i vår satsning”

Publicerad: 20 september 2022, 11:15

En ägarkonstellation bestående av ledningen samt ett antal investerare är nya ägare till Jaktia-koncernen. Foto: Pressbild

Jaktia-koncernen får ny ägare. Ledningsgruppen samt ett antal investerare ingår i den nya ägarkonstellationen. ”Ett mycket viktigt steg i vår satsning för att utveckla kedjan”, säger vd Lars Martinsson.

Ämnen i artikeln:

Jaktia

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


En ägargrupp bestående av Jakitas ledningsgrupp samt ett antal investerare har förvärvat 100 procent av aktierna i Jaktia AB, Jaktia Kållered, Jaktia Falun, Jaktia AS och Jaktia Jessheim från Knut Axel Ugland Holding. 

I dag består den franchisedrivna kedjan av ett 60-tal butiker i Sverige, Danmark och Norge och omsätter drygt en miljard kronor. 

– Vi har varit på ägarsidan sedan 2016 och är väldigt nöjda med den utveckling kedjan haft under vår tid som ägare. De nya ägarna är en mycket kompetent grupp som vi med trygghet lämnar över till, säger Knut Axel Ugland i en kommentar. 

Lars Martinsson säger i en kommentar att de nu ser fram emot att fortsätta att utveckla Jaktia – som vuxit kraftigt de senaste åren. 

– Förvärvet av Jaktia-koncernen och konsolideringen av organisationerna är ett mycket viktigt steg i vår satsning för att utveckla kedjan inom områden såsom butiksdrift, IT, digitalisering, marknadsföring, sortiment och logistik. Nu får vi möjlighet att arbeta mycket tätare tillsammans mellan länderna för att samordna och effektivisera system och inköpsarbete än mer, säger Lars Martinsson. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev