Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Klart: Norska investmentbolaget köper Brothers

Publicerad: 27 september 2021, 05:47

Brothers får ny ägare.

Foto: Pressbild

Nu säljer RNB även Brothers. Ny ägare blir norska investmentbolaget Jotunfjell Partners AS som bland annat har den svenska klädkedjan Pagelle i sin ägo.

Ämnen i artikeln:

Brothers

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Sedan tidigare har RNB sålt Department & Stores liksom Polarn o Pyret. Nu har ägarbolaget även hittat en ny ägare till Brothers. 

Ett avtal har tecknats Jotunfjell Partners AS som köper klädkedjan för tio miljoner kronor. 

– Brothers har det senaste 18 månader genomgått stora förändringar som gjort bolaget redo att öka sin försäljning och lönsamhet, vilket de visat de senaste sex månaderna. Det känns nu tryggt att lämna över Brothers till Jotunfjell som har ett genuint fokus på detaljhandel. Jag har fullt förtroende att de kommer att fortsätta utveckla Brothers till en framgångsrik herrmodekedja, säger RNB:s vd Kristian Lustin i en kommentar. 

För att affären ska gå igenom krävs det att den godkänns av RNB:s obligationsinnehavare, samt att de konverterar en del av sin fordran mot nyemitterade aktier i bolaget. Resterande del av obligationen ska tillskjutas som aktieägartillskott. En extra bolagsstämma måste också ge sitt godkännande, både för affären samt för ovanstående förfarande. 

Jotunfjell Partners grundande 2001 och har bland annat den svenska klädkedjan Pagelle i sin ägo. 

LÄS MER: Nya ägaren om Brothers framtida kostym: ”Tror att vi kan tillföra några grepp”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev