Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Kesko Sverige fortsätter att växa med förvärv: ”I linje med vår strategi”

Publicerad: 9 december 2021, 08:59

Kesko Sveriges vd Endre Espeseth gläds över att välkomna ytterligare tre byggvaruhus till bolaget.

Foto: Pressbilder

Kesko Sverige har förvärvat Kungälvs Trävaruaktiebolag med verksamhet i Göteborgsområdet. ”De blir en naturlig del av K-byggs varumärke med fokus på den professionella kunden”, säger vd Endre Espeseth.


Ämnen i artikeln:

K-rauta

Kesko Sverige har 42 butiker i Sverige inom sina varumärken K-bygg, som vänder sig till proffs, och K-rauta, som vänder sig till konsumenter. 

Nu har bolaget tecknat ett avtal om att förvärva den Göteborgsbaserade byggmaterialhandlaren Kungälvs Trävaruaktiebolag. 

I köpet ingår tre byggvaruhus: ett i Kungälv, ett i Högsbo och ett i Sörred. 

– Förvärvet ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige. De blir en naturlig del av K-byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt kompletterar vi varandra väl där de är starka i Göteborgsområdet. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på Kungälvs Trä, Högsbo Trä och Sörreds byggvaruhus välkomna in i Kesko Sverige och tillsammans bygga någonting bättre, säger vd Endre Espeseth i en kommentar. 

Företaget har drygt 80 medarbetare och omsätter 342 miljoner kronor. 

– Det känns väldigt bra med en stark och långsiktig ägare som Kesko. Genom att tillhöra en större familj med en decentraliserad affärsmodell får vi helt andra möjligheter att vidareutveckla bolaget och erbjuda marknaden den bästa totallösningen, säger Stefan Hagman, vd för Kungälvs Trävaruaktiebolag. 

Affären väntas slutföras under första kvartalet 2022. Först krävs ett godkännande av Konkurrensverket. 

Förvärvet är det andra som Kesko Sverige genomför i år. Tidigare har Byggarnas Partner med verksamhet i Stockholmsområdet blivit en del av bolaget. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

K-rauta

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev