torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Kesko fortsätter att spendera pengar – här är finska byggjättens senaste förvärv

Publicerad: 25 maj 2022, 05:49

Endre Espeseth, vd för Kesko Sverige. Foto: David Lagerlöf

Kesko Sverige fortsätter att växa genom förvärv. Djurbergs Järnhandel i Söderköping blir en del av bolaget. ”Ligger i linje med vår tillväxtstrategi”, säger vd Endre Espeseth.

Ämnen i artikeln:

K-rauta

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Kesko Sverige har tecknat avtal om ett förvärv av Djurbergs Järnhandel i Söderköping. Butiken kommer att bli en del av K-bygg som framför allt riktar sig till proffsbyggare. 

Genom förvärvet stärker kedjan sin position i Östergötland. Sedan tidigare har K-bygg butiker Norrköping, Linköping, Motala, Vadstena, Mjölby, Rimforsa och Åtvidaberg. 

– Förvärvet av Djurbergs Järnhandel ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige. De blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt är vi idag starka i Östergötland och för att stärka oss ytterligare behöver vi växa och utöka antalet anläggningar, framförallt i norra Östergötland, säger Endre Espeseth i en kommentar. 

Djurbergs Järhandel är ett i dag ett familjeföretag som grundades redan 1871. Bolaget har i dag 30 anställda och omsatte 2021 115 miljoner kronor. 

– Som ett litet familjeägt företag är det viktigt för oss med en stabil och bra ägare, något som jag tror att vi får med Kesko. Vi brinner för det lokala engagemanget på orten och med Kesko som ägare ser vi det fortsätta. Det känns riktigt spännande att få sätta K-Bygg på kartan i Söderköping, säger vd Andreas Larsson. 

Affären väntas slutföras i september. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev