tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Glimja köper upp Happy Green

Publicerad: 7 augusti 2023, 09:27

”Teamet på Happy Green har framgångsrikt inspirerat Sverige till bättre hälsa, och vi välkomnar dem nu varmt in i Glimja-familjen”, säger vd Mikael Boström.

Foto: Pressbild

E-handelsbolaget Glimja köper upp Bonnier News-ägda Happy Green. Ska ge bolaget det ”sammanhang och ägarfokus de behöver”.

Ämnen i artikeln:

E-handel

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Glimja är ett e-handelsbolag med fokus på ekologiska produkter inom livsmedel, kosttillskott, skönhet, familj och hem. Det är etablerat inom Sverige, Danmark, Norge, Finland och Spanien och hade vid senaste tillgängliga bokslutet 2021 en omsättning på 40,1 miljoner kronor.

Happy Green grundades för sex år sedan av Bonnier News som ett e-handelsbolag inom hälsoområdet. Under samtliga år har bolaget haft en negativ lönsamhet.

– Jag är mycket glad över att vi kan göra den här affären. Genom att bli en del av Glimja-familjen kommer Happy Greens fina produkter att få det sammanhang och ägarfokus de behöver, säger Stina Morlin, affärsområdeschef Bonnier News Logistics & Production.

Glimjas mål är att kunderna ska kunna handla allt de behöver inom segmentet, utan skadliga ämnen och med snabb hemleverans. Förvärvet sker den 15 augusti och bolagets anställda erbjuds anställning hos Glimja.

– Vi brinner för att hjälpa människor, djur och planet att må bra genom inspiration, kunskap och produkter som förenklar en hälsosam och hållbar livsstil. Därför är vi oerhört glada över förvärvet av Happy Green som gör att vi växer och kan nå ut till fler individer, säger Mikael Boström, vd på Glimja.

LÄS OCKSÅ: Magnus Ohlsson: Tolv tips för att öka försäljningen i butiken – utan att det behöver kosta en krona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev