Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Footway vill ta över Sportamore och skapa ny onlinejätte

Publicerad: 17 februari 2020, 06:45

Footway vill förvärva Sportamore för att skapa en ledande e-handelsplattform för sport och mode. Parterna blir starkare tillsammans, menar Footway.


Läs mer: Svagare kvartal för Sportamore: ”Påverkas givetvis av den milda vintern”

Footway vill förvärva samtiliga aktier i Sportamore och erbjuder nu aktieägarna ersättning i form av kontanter och aktier i Footway.

Det handlar antingen om en kontant ersättning på 45,28 kronor per aktie eller stamaktier av serie B. Det totala värdet av affären uppgår till 439 miljoner kronor.

Tillsamman ska parterna skapa en ledande e-handelsplattform för sport och mode, skriver Footway i pressmeddelandet.

De kan skapa en bredare kundbas tillsammans, få ett större sortiment och bli starkare rent operationellt, menar Footway.

Det skulle i sin tur skapa förutsättningar för snabbare tillväxt och bättre lönsamhet.

Footway ser samordningsvinster vad gäller inköp, marknadsföring och logistik som skulle ge resultatförbättringar på 100 miljoner kronor.

Avsikten är att skapa en ny gemensam koncernledning med befattningshavare från respektive bolag för att säkerställa synergier och få ut det bästa av affären.

Styrelsen i Sportamore har ställt sig positiv till erbjudandet. Det gör även 33 procent av aktieägarna i bolaget, däribland J3 Brunkeberg Invest som bland annat ägs av vd Johan Ryding.

Erbjudandet är villkorat av att Footways aktieägare säger ja till en nyemission om 400 miljoner kronor. En extra bolagsstämma kommer att hållas för att fatta beslut om det.

Acceptfristen väntas preliminärt löpa mellan 13 mars och 3 april.

Som en följd av budet har Birgitta Stymne Göransson lämnat Sportamores styrelse då hon är styrelseordförande i Industrifonden som är aktieägare i Footway.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev