Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Fastighetsaffär gör expolitikern till Odd Mollys största ägare

Publicerad: 19 november 2019, 15:54

Genom en fastighetsaffär kan den tidigare politikern Ilija Batljan bli storägare i Odd Molly. Modebolaget vill också bredda verksamheten genom ett köp av second hand-plattformen Used By.


Ämnen i artikeln:

ModeOdd Molly

Det händer saker inom Odd Molly.

Genom en apportemission vill bolaget förvärva en logistikfastighet för en kostnad av 75,6 miljoner kronor.

Affären skulle göra den nuvarande fastighetsägaren Ilija Batljan, tidigare socialdemokratisk politiker som bland annat varit kommunlråd i Nynäshamn, till största ägare av bolaget drygt 45 procent av aktierna.

– Med tolvåriga hyreskontrakt i grunden kommer detta bidra med stabila kassaflöden och med fortsatt intressanta utvecklingsmöjligheter framöver, säger styrelseordförande Patrik Tillman i en kommentar om fastighetsförvärvet.

Odd Molly vill dessutom köpa Used By, en plattform för second hand-mode för 11,5 miljoner kronor. Även här handlar det om en apportemisison.

– Genom förvärvet kompletteras den existerande verksamheten med ett nytt affärsområde för att möta det snabbt växande intresset för hållbar konsumtion och marknaden för secondhand-försäljning av varumärkeskläder, säger Partik Tillman.

Odd Molly även beslutat om en riktad nyemission på omkring 16 miljoner kronor.

Bolaget har kallat till extra bolagsstämma för att fatta beslut om förvärven. I fallet som gäller logistikfastigheten krävs även en ändring av bolagsordningen till att även omfatta fastighetsverksamhet. Bolagsstämman kommer att hållas 19 december.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeOdd Molly

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev