söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Efter turbulensen: Ellos Groups förre ägare gör comeback

Publicerad: 30 juni 2022, 07:54

Nu är det klart att Ellos Groups förre ägare Nordic Capital gör comeback.

Efter turbulensen. Nu är det klart att Nordic Capital åter blir ägare till Ellos Group. ”Beskedet är mycket positivt”, säger Ellos Groups vd Hans Ohlsson.

Ämnen i artikeln:

Ellos

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


När den tidigare belgiska ägaren hamnade i obestånd inledde Nordic Capital processen att åter bli ägare till Ellos Group. Nu är det klart att den tidigare ägaren får göra comeback. 

Nordic Capital ägde Ellos Group fram till2019 har efter det varit en indirekt minoritetsägare som fortsatt att stötta koncernen. 

– Beskedet att Nordic Capital återigen blir ägare till Ellos Group är mycket positivt. Vi känner Nordic Capital väl och ser fram emot att samarbeta med dem som ägare. Utgångsläget är positivt då vi de senaste åren har stärkt kundupplevelsen, vår operativa förmåga samt expanderat i Europa helt enligt plan, säger Hans Ohlsson i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Ellos vd om turbulensen – och tidigare ägarnas plan på comeback: ”Ser mycket positivt på det”

2021 omsatte Ellos Group nästan 3,6 miljarder kronor. 

– Den höga försäljningsnivån från förra året har vi lyckats bibehålla under årets första månader. Vi blickar nu framåt och står väl positionerade på marknaden för att dra nytta av tillväxten och efterfrågan online, i både Norden och Europa, fortsätter Hans Ohsson. 

Som ägare kommer Nordic Captital att stötta Ellos Group i denna fas. 

– Vi är, och har alltid varit, imponerade av Ellos Groups strategiska position som en ledande nordisk aktör i sin bransch samt av ledningsgruppens insatser som bidragit till att stärka bolaget de senaste åren där verksamheten expanderat till nya strategiskt viktiga marknader. Genom att bli ägare förbinder sig Nordic Capital att återigen stödja Ellos Groups fortsatta tillväxt och framgång, säger Robert Furuhjelm från Nordic Capital i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Ellos Groups vd får utökat ansvar – när turbulensen kring ägarbolaget fortsätter

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev