torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Efter padelsatsningen – Tretorn förvärvar outdoorexpert

Publicerad: 18 februari 2021, 15:01

Thevea Brand Group fortsätter att satsa. Racqet lanseras i mars. Nu har gruppen dessutom köpt Friluftsvaror, med butik och e-handel.

Ämnen i artikeln:

TretornSport och fritid

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi är inne i en mycket expansiv fas inom koncernbolaget Thevea Brand group med både stark tillväxt organiskt och genom förvärv. Vi ser stor potential på den här marknaden med ett fåtal ledande aktörer. Friluftsvaror kompletterar vår portfölj inom sport och outdoor med hårdvara såsom alltifrån tält till sovsäckar och stormkök och går väl i linje med vår ambition att demokratisera friluftslivet, säger koncernchef Magnus Månsson.

Market kunde nyligen berätta om Tretorn-ägarens satsning inom padel med Racqet. 

Friluftsvaror består av e-handel samt en fysisk butik i Malmö. I sortimentet finns 100 olika varumärken inom outdoor men också det egna varumärket Fjällmark.

– Fjällmark blir ett eget varumärke som vi kommer fortsätta utveckla, designa, producera, marknadsföra och sälja. Det är ett fantastiskt märke som får oss att ta steget in i nya produktkategorier inom outdoor, säger Magnus Månsson.

Inköpsansvarig David Dudas och butikschef Jonas Andersson, som även ansvarar för e-handeln, stannar kvar inom bolaget efter ägarbytet.

– Thevea är på en fantastisk resa som vi gärna vill vara med på med stark expansion och flera synergieffekter när det kommer till att tillverka och sälja friluftsvaror, det kommer hända mycket spännande saker framåt, säger David Dudas.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev