Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

De köper Polarn o Pyret: ”Delar en passion för långsiktighet och hållbarhet”

Publicerad: 11 mars 2021, 05:55

Investmentbolaget Procuritas köper Polarn o Pyret från RNB. Köpeskillingen hamnar preliminärt på 330 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

KläderPolarn O. Pyret

Investmenbolaget Procuritas köper Polarn o Pyret genom sin fond VI. Den preliminära köpeskillingen väntas landa på 330 miljoner kronor, på kassa- och skuldfri basis.

Den slutgiltiga summan som RNB får betalt för bolaget kommer att fastställas när affären slutförs. Målet är att den ska göras det under innevarande kvartal. Ett villkor är att RNB obligationsinnehavare samt Konkurrensverket säger jag.

– Den framgångsrika avyttringen av Polarn o Pyret är ett bevis på bolagets fundamentala styrkor, ett starkt varumärke och en stark kanalstrategi. Polarn o Pyret är ett bolag som under pandemin bevisat att de har en digital affär som är väldigt konkurrenskraftig, och ett sortiment som är attraktivt. Att försäljningen nu kommer till stånd är ett resultat av allt hårt arbete för att göra bolaget bättre rustat för framtiden. Jag känner mig trygg i att Procuritas blir ett bra hem för Polarn o Pyret. Med Polarn o Pyret delar de en passion för hållbarhet och långsiktighet, med barnen främst, säger RNB:s vd Kristian Lustin i en kommentar.

Procuritas investerar i och utvecklar mellanstora nordiska bolag. I portföljen i dag finns bland annat e-handelssuccén Pierce som nu är på väg till börsen.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderPolarn O. Pyret

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev