Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Cervera tar över anrik Göteborgsbutik – ägts av samma familj i 154 år

Publicerad: 11 augusti 2020, 07:01

Cervera tar över anrik Göteborgsbutik. Josephssons, som grundades redan 1866, blir en del av kedjan.


Ämnen i artikeln:

HeminredningButik

– Vi är både förväntansfulla och ödmjuka när vi tar över stafettpinnen för Josephssons, säger Cerveras vd Peter Rimbäck i en kommentar.

Kedjan över driften av butiken som ligger på hörnet mellan Korsgatan och Kyrkogatan.

Personalen erbjuds fortsatt anställning.

– Ägarfamiljen och övriga medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa en kundupplevelse i absoluta toppklass, inte minst när det gäller det personliga kundmötet. Vi ser fram emot att ta del av kunskapsarvet och att förvalta kundrelationerna på bästa sätt för att fortsätta vara branschens ledande destination i Göteborg framöver.

Peter Rimbäck berättar att planen för butiken är att behålla det bästa av Josephssons och sedan addera de mervärden som finns hos Cervera.

– De rör sig bland annat om tillgång till Cerveras totala omnikanalserbjudande med en stark kundklubb och en väletablerad e-handel. Vi vill att kunderna ska känna igen sig i sin favoritbutik, men i en modernare tappning.

Butiken, som har fokus på matlagning, servering och inredningsdetaljer, grundades 1866 och har ägts av familjen Josephsson/Jarland i fyra generationer.

– Tyvärr har inte någon vidare succession inom familjerna visat sig dock vara möjlig. Jag önskar Cervera lycka till på ”Josephssons Hörna” och är övertygad om att vår butik nu kommer att utvecklas och gå en strålande framtid till mötes, säger vd Bosse Jarland.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HeminredningButik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev