Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Cervera får ny ägare – blir del av samma koncern som konkurrenten

Publicerad: 21 juni 2021, 10:19

Cervera får ny ägare.

Cervera får får ny ägare – och blir del av samma koncern som konkurrenten Kitch’n. Norska koncernen Kibord köper bolaget av Accent Equity.


– Vi är mycket nöjda med förvärvet. Cervera kompletterar våra nuvarande portföljbolag med sin imponerande e-handelstillväxt och sin starka närvaro på den svenska marknaden, säger Kibords styrelseordförande Tore Thorstensen. 

Kidord har den största delen av sin verksamhet i Norge och äger bland annat Kitch’n med 25 butiker och e-handel i Sverige. Koncernen äger även grossistföretaget Home Brands. 

Genom förvärvet av Cervera tar koncernen första steget i ambitionen att bygga upp en nordisk koncern med fokus på kvalitetsvaror för hemmet, främst inom köket och matsalen.

Som ett led I det planeras också ett namnbyte till Home Brands. 

Omsättningen, efter köpet av Cervera, kommer att landa på drygt 2,6 miljarder norska kronor. 

– Vår vision med Home Brands är att vara nummer ett på köket inom de marknader vi agerar på, och Cervera hjälper oss att bli det även i Sverige, säger Tore Thorstensen. 

Cervera har drygt 70 butiker i Sverige samt e-handel. De senaste tolv månaderna har bolaget ökat omsättningen med 34 procent, där tillväxten online varit 195 procent och den i jämförbara butiker sju procent. 

– Vi välkomnar Home Brands som ny ägare och ser fram emot att bidra till att bygga upp en riktigt stark koncern inom köket och hemmet. De senaste åren har vi lagt ner hårt arbete på att förbättra vårt kunderbjudande i båda kanalerna, öka vår synlighet och relevans i digitala kanaler, samt förbättra vår service. Vi tar tydligt marknadsandelar i båda kanalerna, vilket är det bästa kvittot vi kan få på att kunderna verkligen gillar det vi gör, säger Peter Rimbäck. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev