torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Cdon köper kompetens – blir delägare i expert på big data: ”Stor potential”

Publicerad: 5 juli 2021, 12:22

Cdon blir delägare i big data-specialist. Foto: Pressbild

Cdon blir delägare i Shopit Online Europe, ett företag som fokuserar på big product data. ”Vi ser stor potential i att tillsammans ytterligare förbättra vårt erbjudande”, säger styrelseordförande Josephine Salenstedt.

Ämnen i artikeln:

Cdon

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Cdon förvärvar 30 procent av aktierna i Shopit Online Europe AB, ett svenskt företag som fokuserar på big product data. 

Företaget har utvecklat en av världens mest omfattande produkttaxonomier. Med hälp av AI och machine learning kategoriseras produkter automatiskt. 

– Cdon lägger stort fokus på att förbättra kundupplevelsen på marknadsplatsen och i det arbetet är det centralt att öka kvalitén på produktdatan i plattformen. Vi ser stor potential i att tillsammans med Shopit ytterligare förbättra vårt erbjudande till både konsumenter och handlare, säger Josephine Salenstedt i en kommentar.

De senaste veckorna har Cdon genomfört ett pilottest med Shopit Online Europes teknik på mindre delar av sortimentet. Försäljningen från kunderna som använde navigeringen inom pilotkategorierna ökade väsentligt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Cdon betalar 26,6 miljoner kronor för sin andel av aktierna. Bolaget har också en option på att förvärva de återstående 70 procenten inom 18 månader till en förutbestämd köpeskilling. 

– Tillsammans med Cdon kan vi fortsätta att utveckla vår teknik och samtidigt använda deras expertis och marknadsposition för att ta vår produkt till marknaden, säger Mathias Axlén, grundare och vd för Shopit Online Europe AB

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev