måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Byggmax förvärvar norsk kakelexpert – siktar på att öppna konceptbutiker i hela Norden

Publicerad: 2 juli 2021, 06:35

Mattias Ankarberg, vd för Byggmax Group.

Byggmax Group breddar sortimentet genom förvärv. Bolaget köper en norsk ledande lågprisaktör inom kakel och klinker och smider planer för expansion med konceptbutiker utanför Norge.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Byggmax förvärvar Contera Group som ägare den norska lågprisaktören Right Price Tiles vars sortiment är fokuserat på kakel och klinker. 

Kedjan har 14 butiker i dag, två drivs av franchisetagare, och e-handel. 

Contera Group är också en importör av kakel, klinker och relaterade produkter. 

– Right Price Tiles är kanske den mest framgångsrika kakel- och klinkeraktören i Norden, och vinner konsumenter med en formel vi älskar – djup produktkompetens och inspirerande design till bästa pris. I tillägg till en gemensam tro på lågpris har vi liknande företagskulturer, och vi ser mycket fram emot att jobba tillsammans, säger Byggmax vd Mattias Ankarberg i en kommentar. 

Den första Right Price Tiles-butiken öppnade i Oslo 2005. 2020 uppgick försäljningen till 300 miljoner norska kronor och verksamheten gjorde ett EBITDA-resultet på 34 miljoner norska kronor. 

Byggmax Group får betala 175 miljoner norska kronor för hela Contera Group samt ytterligare köpeskilling baserat på framtida utveckling, dock som mest 110 miljoner norska kronor. 

För Byggmax blir Contera Groups sortiment av kakel och klinker ett bra komplement till det nuvarande erbjudandet. 

– Lågpris är en av de starkaste trenderna på den nordiska marknaden.  Vi tar nu tillsammans tillväxtresan till en ny och nordisk nivå, under Byggmax varumärke. Vi börjar med att erbjuda Right Price Tiles produkter genom Byggmax e-handel och i utvalda butiker, innan vi expanderar med kakel- och klinkerfokuserade konceptbutiker utanför Norge i Byggmax varumärke, säger Mattias Ankarberg. 

Ett klartecken från norska konkurrensmyndigheter är en förutsättning för att affären ska slutföras. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev