Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Byggjättens nya köp – tysk trädgårdsmöbelsförsäljare: ”Strategiskt viktigt”

Publicerad: 3 september 2021, 06:17

Adam Schatz, vd och koncernchef för BHG Group.

Foto: PRessbiuld

BHG Group förvärvar 80-procent av aktierna i tyska AH-trading, som säljer trägårdsmöbler online. ”Förvärvet är strategiskt viktigt för oss”, säger vd och koncernchef Adam Schatz. Här förklarar han varför.


DN


BHG Group har tecknat ett avtal om att förvärva 80 procent av aktierna i AH-Trading, det tyska bolaget som säljer trädgårdsmöbler i mellan- och premiumsegmentet online. 

Försäljningen sker via plattformarna Gartenmoebel.de och Loungedreams.com. 

Köpeskillingen landar på 376 miljoner kronor. Därutöver tillkommer en resultatbaserad köpeskilling baserad på utfallet 2021 och 2022. 

– Förvärvet är strategiskt viktigt för oss inte minst för att BHG redan har en kundbas i Tyskland, vilken nu kompletteras med en lokal organisation och närvaro och ger oss möjligheten att ta nästa steg på den europeiska marknaden, säger Adam Schatz i en kommentar. 

AH-trading grundandes 2004 av Aron och Brigit Holtermann och har vuxit kraftigt sedan dess . Under 2020 fördubblades omsättningen jämfört med föregående år och landade på 459 miljoner kronor. Tillväxten sker med lönsamhet, den justerade EBITDA-marginalen uppgick till åtta procent. 

I år väntas bolaget omsätta 670 miljoner kronor. 

– Grundarna som kommer att fortsätta driva verksamheten, har framgångsrikt skapat en ledande onlineaktör, med ett tydligt kundfokus, starkt varumärke och relevant produktportfölj som vi kan ta till alla våra marknader. Dessutom kompletterar vårt produktsortiment den portfölj som AH-Trading har skapat. Därutöver utgör bolaget en utmärkt plattform för expansion på den stora tyska marknaden och, i förlängningen, angränsande länder, fortsätter Adam Schatz. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev