Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

BHG köper möbelklassiker genom nyförvärvet Nordic Nest: ”Matchar perfekt”

Publicerad: 19 mars 2021, 07:24

Genom nyförvärvet Nordic Nest köper BHG Group Svenssons i Lammhult. ”Våra företag matchar varandra perfekt”, säger Nordic Nest vd Bank Bergström.


Ämnen i artikeln:

HeminredningNordic Nest

Läs mer: Nätjättens plan – efter rekordåret: ”Jag kan inte se ett 2021 som inte innehåller nya förvärv”

Genom dotterbolaget Nordic Nest förvärvar BHG Group 100 procent av aktierna i möbelklassikerna Svenssons i Lammhult.

Kedjan har fem butiker samt e-handel, som i dagsläget står för hälften av omsättningen.

– Svenssons i Lammhult har på senare år framgångsrikt utvecklat sin onlinenärvaro till att nu matcha sitt nätverk av butiker och har en stark och entreprenöriell kultur med rötter i Småland. Förvärvet ger oss tillgång till ett fantastiskt destinationsvarumärke i form av Svenssons i Lammhult och ett stort antal nya premiumvarumärken. Vi ser detta som ett naturligt steg i utvecklingen av Nordic Nest, där båda verksamheterna drar nytta av varandra, säger BHG Groups vd och koncernchef Adam Schatz i en kommentar.

2020 omsatte Svenssons i Lammhult drygt 260 miljoner kronor.

Med sitt fokus inom möbler ser BHG Group att bolaget kompletterar Nordic Nest, där fokuset främst legat på dukning, servering och inredningsdetaljer.

– Våra företag matchar varandra perfekt. Svenssons i Lammhult har några av Sveriges starkaste varumärken i sin kategori. Genom vårt online-ledarskap kan produkter från vår tids bästa formgivare nå ännu fler kunder. Det är ett sortiment som håller över tid, kanske till och med i generationer. Vi ser även att Svenssons butiker, som har en stark position på sina lokala marknader, kommer gynnas av att Svenssons ingår i Nordic Nest. Genom att båda våra företag har hemvist i Småland har vi dessutom en stark samhörighet i företagskultur och får tillsammans oöverträffad konkurrenskraft, säger Bank Bergström.

Anders Rundgren, vd för Svenssons i Lammhult, är glad över att bolaget fått en ny ägare som är så stark inom e-handel.

– Sammantaget ger det här Svenssons goda förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa online och att utveckla vårt erbjudande i samarbete med Nordic Nest, såväl online som i våra butiker, säger han.

Läs mer: Miljardaffären: BHG Group köper snabbväxande Nordic Nest

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HeminredningNordic Nest

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev