onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Bekräftat – Bonnierägda Adlibris avser att köpa krisande Pocket Shop: ”Hoppas att vi landar det här i ett avtal”

Publicerad: 17 oktober 2022, 11:42

Adlibris har ingått en avsiktsförklaring om att köpa Pocketshop.

Adlibris har ingått en avsiktsförklaring med Bonnier Books om att köpa Pocketshop, det bekräftar Adlibris vd Jonas Karlén för Market. ”Det är ett bra och välfungerande företag.”

Ämnen i artikeln:

AdlibrisPocket Shop

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Nätbokhandeln Adlibris grundades 1997 och är i dag en av de största på sin marknad, med en årlig omsättning på över två miljarder.

Under måndagsmorgonen rapporterade Breakit att Adlibris köper bokhandeln Pocketshop, och hänvisade till podcasten Förlagspodden.

Dessa uppgifter bekräftas nu av Adlibris vd Jonas Karlén.

– Vill inte uttala mig om någon speciell tidsplan, vi jobbar på och hoppas att vi landar det här i ett avtal. Det är där vi är, och nu går vi vidare i den här dialogen för att se om vi kan lyckas, säger han till Market.

Pocketshop är en bokhandel som främst fokuserar på att sälja just pocketböcker. Företagets butiker finns ofta i anslutning till tågstationer och flygplatser i Sveriges tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö.

Dessa butiksplaceringar, och andra faktorer, har gjort att bolaget haft det svårt under pandemin. Omsättningen halverades 2021 samtidigt som förlusten ökade.

– Vi kan konstatera att Pocketshop under de senaste tolv månaderna rullande visar upp ett positivt resultat. Efter pandemin ser det betydligt bättre ut, det är ett bra och välfungerande företag och det är därför vi tycker det är intressant att se om vi kan landa en affär, säger Jonas Karlén.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev