torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Axel Johnson lägger bud på samtliga aktier i Dustin

Publicerad: 27 juni 2023, 13:27

Mia Brunell Livfors, vd och koncernchef för Axel Johnson.

Foto: Pressbild

Axel Johnson har förvärvat ytterligare aktier i Dustin. Efter det har en situation uppstått där koncernen måste lägga ett bud på resterande aktier i bolaget.

Ämnen i artikeln:

DustinDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Axel Johnson har ägt aktier i Dustin sedan 2015 och har sedan dess stegvis ökat sitt ägande i bolaget. Sedan 2016 har koncernen varit den enskilt största aktieägaren.

I dag har ytterligare 2 000 000 aktier i Dustin förvärvats genom dotterbolaget Axmedia AB. Efter köpet äger Axel Johnson 34 744 788 aktier i Dustin, motsvarande 30,5 procent av aktierna och rösterna. Tidigare ägarandel låg på 28,7 procent.

Som en konsekvens av detta har budplikt uppstått. I ett pressmeddelande meddelar Axel Johnson att ett erbjudande om 28,50 per aktie inom kort kommer att lämnas till övriga aktieägare.

”Ökningen av Axel Johnsons ägande till 30,5 procent motiveras inte av någon ambition att förvärva samtliga aktier i Dustin, utan av en stark tro på Dustins position och framtidsutsikter, och Axel Johnsons ambition att som långsiktig och engagerad huvudägare stödja Dustins fortsatta tillväxt och utveckling”, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Axel Johnson skriver vidare att koncernen, oavsett utfallet av budpliktsförfarandet, fortsatt kommer att vara en dedikerad huvudägare i Dustin.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev