måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Ägarens utspel – efter att Ica lämnat börsen: ”Går vidare till nästa fas”

Publicerad: 14 januari 2022, 09:25

Göran Blomberg, vd för Ica-handlarnas Förbund, och Magnus Moberg, ordförande för organisationen. Foto: Presbild

Ica Gruppen har avnoterats från Nasdaq Stockholm. Nu ger Ica-handlarnas Förbund sin syn på historiska dagen. ”I dag går Ica vidare till nästa fas”, säger vd Göran Blomberg.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca-handlarnas Förbund

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


I går var sista dagen på börsen för Ica Gruppen och slutkursen blev 536 kronor eller två kronor mer än det rekommenderade bud värt över 100 miljarder kronor som Ica-handlarnas Förbund och AMF presenterade via budbolaget Murgröna Holding 10 november i fjol.

I dag ger Ica-handlarna sin syn på utköpet.

– Det är en historisk dag då vi med stor glädje konstaterar att vi genomfört en lyckad affär. Ica går vidare till nästa fas och vi känner oss övertygade att det är rätt miljö för oss att möta framtida utmaningar och allt tuffare konkurrens, säger Göran Blomberg.

Fokus kommer enligt Ica-handlarnas Förbund att fortsatt vara långsiktiga investeringar, tillväxt, ökad intern dialog och högre takt i beslutsfattandet.

Just dialogen med Ica-handlarna var en av Göran Blombergs främsta prioriteringar när han initialt utsågs till tillförordnad vd i oktober i fjol.

– Jag är stolt över våra handlare och alla involverade som bidragit till att detta blir möjligt. Nya ägarstrukturen kommer gynna Ica i ett 100-årsperspektiv. Vi har ett ansvar att utveckla hela Ica för kommande generationer, varje dag, och detta hjälper oss att komma i tid till framtiden, säger Ica-handlarnas Förbunds ordförande Magnus Moberg, som driver Ica Maxi i Falköping.

Ica Gruppen är fortsättningsvis ett självständigt bolag med egen styrelse och ledning och håller med anledning av ägarbytet en extra bolagsstämma 3 februari.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev