torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Adlibris köper snabbväxare inom studentlitteratur: ”Mycket att bygga vidare på”

Publicerad: 8 december 2020, 09:15

Adlibris förvärvar Campusbokhandeln. ”Förvärvet är helt i linje med vår nya bokcentrerade strategi”, säger vd Jonas Karlén.

Ämnen i artikeln:

AdlibrisMedia och underhållning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Campusbokhandeln, som säljer ny och begagnad kurslitteratur till studenter, har vuxit kraftigt de senaste år och kommer i år att omsätta mer än 100 miljoner kronor.

Nu blir verksamheten en del av Adlibris.

– Förvärvet är helt i linje med vår nya bokcentrerade strategi. Campusbokhandeln är ett mycket välskött och omtyckt företag där hela affärsidén tar sin grund i hållbarhet. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans förädla och vidareutveckla det framgångsrika arbete som Campusbokhandeln genomfört. Det finns mycket vi kan bygga vidare på och lära oss av, berättar Jonas Karlén.

Verksamheten består av en nätbutik samt tio fysiska enheter i studentstäder runt om i Sverige.

– Det känns jättekul att ta det här steget. Det är ett fint kvitto på mitt och mina fantastiska kollegors ansträngningar de senaste åren. Dessutom är det verkligen en stor möjlighet för oss att påverka hela branschen i en mer hållbar riktning och samtidigt kunna ta del av Adlibris erfarenheter för att kunna skapa ett ännu bättre erbjudande för alla studenter. Personligen ser jag även väldigt mycket fram emot att jobba med Adlibris team som jag har fått stort förtroende för under processen, säger Fredrik Hagenius, tidigare ägare till Campusbokhandeln.

Parterna vill inte avslöja köpesumman.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev