Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Adlibris har sålt Discshop till Cdon – butiken går i graven

Publicerad: 21 oktober 2021, 09:31

Adlibris har fortsatt att renodla verksamheten. Nu har bolaget sålt Discshops varulager och domän till Cdon. Det betyder att Discshop slår igen.


Ämnen i artikeln:

Cdon

Affären kommunicerades i ett mail till Discshops bonuskunder:

”Vi har beslutat att avyttra Discshop. I samband med Adlibris nya strategi, där fokus är på böcker, har vi inte möjlighet att genomföra de investeringar som behövs för att växa i segmentet film och tv-spel. Cdon har köpt Discshops varulager och domän. Det betyder att nästa gång du går in på Discshop.se så hamnar du per automatik hos Cdon.”

Affären bekräftas av Cdon. 

”Vi är mycket glada över att ha köpt Discshops varulager och domäner (Discshop.se + Discshop.fi). Discshop är ett urstarkt varumärke som över tid har lyckats att skapa lojalitet hos många kunder genom snabba leveranser och ett brett sortiment, inom framförallt film. Vi hoppas är att så många som möjligt av Discshops kunder vill fortsätta att köpa sina filmer hos oss på Cdon”, skriver Cdons chief category officer Lina Andersson i ett mail till Market.   

Discshop grundades 1999 och har varit i Adlibris ägo sedan 2012.

Bolagets omsättning har sjunkit i takt med att streamingtjänsterna har tagit andelar på film- och tv-seriemarknaden. Under 2020 omsatte Discshop drygt 59 miljoner kronor. Motsvarande siffra 2017 var 73 miljoner. 

Köpesumman är konfidentiell.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Cdon

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev