måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Adlibris fortsätter att skala av – säljer köksbutiker till Kitchen Time

Publicerad: 8 juni 2020, 08:32

Foto: Daniel Norman

Adlibris säljer fler nätbutiker i sin strävan att fokusera på kärnverksamheten. Nu står det klart att Kitchen Time förvärvar Kökets Favoriter och Makujakauppa.

Ämnen i artikeln:

AdlibrisHeminredning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Adlibris-sajten ska stå på egna ben – två av de anställda har köpt Roliga Prylar

Det senaste året har Adlibris genomfört flera stora förändringar i organisationen och ökat sitt fokus på kärnverksamheten.

E-handlaren ser gott resultat av arbetet och väljer därför att fortsätta i samma spår och sälja Kökets Favoriter samt Makujakauppa.

– Det är två välkända varumärken i sitt segment med stor potential. I vår strategi att fokusera på vår kärnverksamhet har vi dock konkluderat att vi inte kan genomföra de investeringar som är nödvändiga för att bli framgångsrika inom kökssegmentet, säger vd Jonas Karlén i en kommentar.

Därför inleddes diskussioner med Kitchen Time som nu står som köpare.

–  De känner väl till sin marknad och vi är övertygade om att de kommer lyckas förvalta Kökets Favoriter och Makujakauppa på ett bra sätt, säger Jonas Karlén.

Kitchen Time investerade nyligen i ett högautomatiserat lager i Eskilstuna och växer igen efter ett år där fokus legat på lönsamhet.

– Vi tror på konsolidering av köksvertikalen och givet den lönsamhetsomställning vi gjort av verksamheten senaste året och den höga efterfrågan som vi märker av så var det här ett naturligt läge att göra en affär. Kökets Favoriter och Makujakauppa är fina varumärken som kompletterar våra befintliga nätbutiker väl och som vi ser fram emot att utveckla vidare, berättar vd Joel Falck.

Vad Kitchen Time betalat för nätbutikerna vill parterna inte avslöja. Överlåtelsen av verksamheterna kommer att ske inom de närmaste veckorna.

Läs mer: Beskedet från Adlibris nya vd: ”Vi ska driva utvecklingen”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev