måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Zalando står stadigt i krisen – nu bjuder de in kollegorna under sitt paraply

Publicerad: 7 maj 2020, 05:47

Foto: Shutterstock

Coronakrisen slår hårt mot modebranschen. Men Zalando har klarat sig bättre än andra. Under första kvartalet hade nätjätten en tillväxt på drygt tio procent. Nu bjuder de in andra kollegorna under sitt paraply.

Ämnen i artikeln:

MarknadsplatsZalandoModeEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Zalandos intäkter ökade med tio procent under det första kvartalet jämfört med samma period i fjol. Intäkterna landade på 1,5 miljarder euro.

Efterfrågan var emellertid lägre i slutet av kvartalet då stora delar av Europa vad nedstängt, det kombinerat med en nedskrivning av lager på 40 miljoner euro gör att e-handlaren redovisar ett negativt justerat EBIT-resultat på 98 miljoner kronor.

– Vi ser nu en signifikant bättre utveckling under de första veckorna på det andra kvartalet, säger ekonomichefen David Schröder i en kommentar.

Trots coronasituationen tror Zalando fortsatt på en tillväxt på 10–20 procent och ett justerat EBIT-resultat på 100–200 miljoner euro.

I krisen vill nätjätten sträcka ut en hand till dem som har det tufft.

– Den fysiska detaljhandeln har drabbats hårt av coronakrisen. Samtidigt ser vi en ökad efterfrågan från detaljhandlare att digitalisera sin affär. Därför är vi väldigt glada att i dag kunna meddela att svenska butiker från och med tredje kvartalet i år enkelt kan ansluta sig till Zalando-plattformen via vårt connected retail-initiativ, säger Kenneth Melchoir, direktör för norra Europa.

– Som en europeisk modeplattform med ett starkt logistiknätverk och en intelligent teknisk infrastruktur kan vi använda våra kapaciteter och resurser för att stödja branschen med de mest brådskande utmaningarna, säger han.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev