måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

XL-Bygg växer mer än marknaden: ”Vi har haft en positiv trend under en längre tid”

Publicerad: 5 december 2022, 08:46

Carl Littkewood, kedjechef för XL-bygg. Foto: Pressbild

XL-Bygg fortsätter att växa mer än marknaden. ”Vi tar hela tiden marknadsandelar”, säger kedjechef Carl Littlewood.

Ämnen i artikeln:

XL-ByggBygg

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


XL-Bygg fortsätter att växa, både totalt sett och mätt på jämförbara enheter. I oktober var tillväxten 4,1 procent bättre än marknaden totalt. En fortsatt stark försäljning i proffssegmentet ligger bakom ökningen. 

– Vi har haft en positiv trend under en längre tid och vi tar hela tiden marknadsandelar och befäster vår position som marknadsledare. Mycket tack vare våra drivna entreprenörer som hela tiden är på tårna och ställer om och säkerställer leveranser och en hög servicenivå vilket skapar nöjda kunder, säger Carl Littlewood i en kommentar. 

XL-Bygg växer också strukturellt sett. Under året har nya anläggningar öppnat i Gråbo och i Kungälv. Dessutom blev C24, med sex anläggningar, en del av kedjan igen. 

Matierlamännen har anslut sig till XL-Bygg, de var tidigare en del av Woody. Det planeras för en ny etablering i Uppsala tillsammans med C24 och i december öppnar ett flaggskepp i Jönköping. 

– Att vi har dessa ökningar, trots att vi möter starka siffror från föregående år, och att våra resultat är med i de totala branschsiffrorna gör det ännu mer imponerande av våra medlemmar. Vi växer på både jämförbara enheter och genom en strukturell tillväxt. Vi har en god utveckling och vi fortsätter med våra nyetableringar och att välkomna nya medlemmar, säger Carl Littelwood. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev