söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

XL-Bygg slog marknaden – för tredje kvartalet i rad: ”Det är klart att prisutvecklingen på material påverkar”

Publicerad: 4 maj 2022, 06:54

Carl Littlewood, kedjechef för XL-Bygg

XL-Bygg växte mer än marknaden – för tredje kvartaket i rad. ”Det främsta skälet till att vi växer mer än marknaden är det proaktiva arbetet från våra handlare”, säger kedjechef Carl Littlewood.

Ämnen i artikeln:

XL-ByggBygg

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Försäljningen i bygghandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, steg med 18,9 procent under det första kvartalet.  

För XL-Bygg gick det bättre än så. Tillväxten landade på 20,4 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande. En stark försäljning inom proffssegmentet ligger bakom ökningen. 

– Det är klart att prisutvecklingen på material påverkar siffrorna, men det främsta skälet till att vi växer mer än marknaden är det proaktiva arbetet från våra handlare där de säkerställt en god tillgång på material, säger Carl Littlewood i en kommentar. 

XL-Bygg skriver vidare i pressmeddelandet att det är tredje kvartalet i rad som kedjan har en högre tillväxt än marknaden. 

Kedjan fortsätter att växa med fler enheter. Under första kvartalet öppnade XL-Bygg i Gråbo och byggmaterialaktören C24, med totalt sex anläggningar, återvände till XL-Bygg.

I dagarna öppnar XL-Bygg i Kungälv en helt ny anläggning. Nyligen nämnda C24 har vuxit genom att förvärva CH Järn i Hofors. 

Mer är på gång lovar kedjan. 

– Självklart påverkar det som händer i omvärlden även oss, men vi har en tydlig tillväxtagenda som vi ser fram emot att realisera tillsammans med våra medlemmar, säger Carl Littlewood. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev