torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Venue Retail ökar avvecklingstakten av butiker för att ta sig ur krisen

Publicerad: 15 januari 2020, 07:31

Venue Retail Group fortsatte att tappa försäljning under senaste kvartalet. Trafik till butik minskar och under den pågående rekonstruktionen kommer arbetet med att stänga olönsamma butiker intensifieras samtidigt som mer resurser satsas på onlineverksamheten.

Ämnen i artikeln:

Venue Retail GroupAccessoarerSkorEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Venue Retail Group nästa kriskedja att försättas i rekonstruktion

Venue Retail Group, med varumärkena Accent, Rizzo och Morris, omsatte 190,5 miljoner kronor under det första kvartalet på det brutna räkenskapsåret (september till november), en minskning med 10,1 procent jämfört med samma period ett år tidigare.

Samtidigt var antalet butiker nio färre, mätt i jämförbara enheter sjönk försäljningen med fyra procent.

– Vi har under första kvartalet sett samma mönster som under slutet av förra verksamhetsåret, det vill säga minska trafik till handelsplatser och köpcentrum, ett förändrat köpbeteende och prispress, säger vd Jonas Ottosson i en kommentar.

Rörelseförlusten ökade med drygt tio miljoner kronor till 12,5 miljoner kronor.

Lägre försäljning, kombinerat med ett högre kampanjtryck för att mota det, påverkade pressade marginalerna och påverkade likviditeten.

Som Market berättat tidigare ansökte koncernen i november om rekonstruktion.

– Målsättningen med företagsrekonstruktionen och en planerad nyemission är att bolaget ska komma ut starkare inom sex till nio månader, säger Jonas Ottosson.

Som ett led i rekonstruktionen kommer arbetet med att stänga mindre och olönsamma butiker att intensifieras, berättar Jonas Ottosson.

– Ytterligare resurser kommer dessutom att allokeras till vår växande onlineverksamhet för att driva tillväxt i snabbare takt. För att stärka marginalen kommer sortimentsmixen att optimeras genom en högre andel egna varumärken, säger Jonas Ottosson.

Just onlineaffären fortsätter att växa för koncernen. Under kvartalet visade den en tillväxt på 16 procent.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev