torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Vd:ns förklaring – därför fortsätter Clas Ohlson att växa på en tuff marknad

Publicerad: 7 februari 2023, 06:43

Kristofer Tonström, vd och koncernchef för Clas Ohlson.

Foto: Pressbild

Clas Ohlson ökade försäljningen i januari. ”En viktig förklaring är att vi träffat rätt i vårt sortiment”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Clas Ohlson lägger ned testbutiken: ”Inte använt den fullt ut”

Clas Ohlson omsatte 635 miljoner kronor under januari månad, en tillväxt med fem procent. Organiskt steg försäljningen med tre procent. Online såg kedjan en tillväxt med två procent till en omsättning på 73 miljoner kronor.

– Vår försäljning fortsatte att utvecklas positivt trots en i många delar utmanande detaljhandelsmarknad där inte minst högre boende- och matkostnader är en realitet för våra kunder. En viktig förklaring är att vi träffat rätt i vårt sortiment med prisvärda och relevanta produkter för ordning och reda i hemmet, vilket är ett av våra prioriterade produktområden, säger Kristofer Tonström och fortsätter:

– Samtidigt som vi arbetar med våra tillväxtinitiativ och optimering av våra butiker har vi ett fortsatt fokus på kostnadsbesparingar för att så långt som möjligt parera för fortsatt priskänsliga konsumenter, höga inköpspriser och transportkostnader samt en stark US-dollar.

I Finland såg Clas Ohlson en tillväxt på hela 18 procent, i Sverige var den sju procent och i Norge en procent.

Jämfört med januari i fjol var antalet butiker fem färre och uppgick till 224 vid månaden slut.

LÄS OCKSÅ: Handelsexperten listar fem bolag som står starka under krisåret: ”Kriget om 2023 inom handeln har bara börjat”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev