lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Vd:ns diss – när Rusta spräcker ny miljardvall: ”Inte imponerade”

Publicerad: 24 maj 2023, 08:06

Rustas vd Göran Westerberg tycker att kedjan kan bättre. ”Borde kunna växa ännu mer.”

Rustas försäljning passerade för första gången tio miljarder kronor. ”Internt vi egentligen inte imponerade av oss själva”, säger vd Göran Westerberg.

Ämnen i artikeln:

RustaGöran WesterbergLågprisDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Rustas senaste räkenskapsår tog slut 30 april. För Dagens industri avslöjar nu Göran Westerberg att försäljningen för första gången passerade tio miljarder kronor.

Lågprisjätten omsatte 10,2 miljarder, vilket innebar en tillväxt med 7,5 procent. Mätt på jämförbara enheter växte Rusta med 2,5 procent.

– Vi har nått våra mål och vi har haft en fantastisk tillväxt, men internt på Rusta är vi egentligen inte imponerade av oss själva och tycker att vi borde kunna växa mer, säger Göran Westerberg till tidningen.

Han lyfter fram att tillväxttalen brukar vara högre, men också att inflationen påverkat omsättningen. Dagens industri konstaterar att den med med råge överstiger Rustas försäljningstillväxt.

Dessutom har krig och osäkerhet påverkat konsumenterna. Förra året hade dessutom vädret en negativ inverkan på försäljningen.

LÄS OCKSÅ: Rusta når 200 butiker – och siktar högre: ”Kan säkert öppna flera hundra”

Samtidigt märker Rusta att nya kunder hittat till kedjan.

– En lågkonjunktur är inte bra för någon på totalen, men fördelen för oss är att fokus på prislappen ökar. Och när folk börjar titta på prislapparna tenderar vi att vinna, säger Göran Westerberg.

Han berättar för Dagens industri att lågpriskedjan när inflationen sköt i höjden snabbt fattade beslut om att inte lyfta över hela kostnadsökningarna på kunden.

– Det kommer absolut att kosta lite på marginalen, men å andra sidan tror jag att det gynnar oss i det långa loppet. Lönsamhetsmässigt blir det här mer av ett mellanår än ett rekordår, säger Göran Westerberg.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev