söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Vd:ns besked – efter att Jollyroom betat av ytterligare en miljard: ”Vill expandera till fler länder”

Publicerad: 10 december 2021, 06:41

Jollyrooms vd Mattias Jacobsson och den operativa chefen Marina Davarinou. Foto: Pressbild

Jollyroom har passerat två miljarder i omsättning. ”Vi vill expandera till fler länder”, säger vd Mattias Jacobsson efter beskedet samtidigt som han avslöjar vilka marknader som står på tur.

Ämnen i artikeln:

Jollyroom

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Jollyroom har nu passerat två miljarder i omsättning på rullande tolv månader. 

– År 2017 passerade Jollyroom en miljard i omsättning och endast fyra år senare har bolaget nu passerat två miljarder i omsättning – redan i oktober kunde vi se att vi nått två miljarder under loppet av de senaste tolv månaderna, säger Mattias Jacobsson i en kommentar. 

Sverige, som var den marknad där Jollyroom inledde sin resa, står i dag för drygt 40 procent av bolagets totala omsättning. 

– Trots vår historiskt starka position i Sverige lyckas bolaget fortsatt leverera en tillväxt på 25 procent, en bekräftelse på att våra svenska kunder uppskattar vårt erbjudande. Under 2021 räknar vi med att passera 950 miljoner ensamt på den svenska marknaden, säger operativa chefen Marina Davarinou. 

Jollryoom ser fortsatt möjligheter att växa och ta marknadsandelar på befintliga marknader. 

– Vi vill expandera till fler länder och på sikt etablera oss i hela Europa. I nästa steg undersöker vi den baltiska marknaden, Nederländerna och Polen. Dessa länder kan vi nå från dagens logistikcenter till en acceptabel leveranskostnad och leveranstid, säger Mattias Jacobsson. 

För att fortsätta sin expansion ut i Europa ser han att Jollyroom på sikt behöver ytterligare ett lager. 

– Men vi behöver 500 miljoner kronor i försäljning utanför Norden innan vi kan sätta spaden i jorden för ett europeiskt lager. 

Enligt Mattias Jacobsson har Jollyroom en solid balansräkning som gör att de är redo att investera i ytterligare tillväxt och effektivitet. 

– Under 2022 och 2023 vill vi investera 100 miljoner kronor i ytterligare automatisering och IT-lösningar. Det gäller både datasystem, där vi inom alla avdelningar tar löpande steg för att förfina och förbättra våra lösningar, men även maskiner och utrustning för automatisering av storgods.

Målen är högt satta. 2023 ska Jollyroom omsätta tre miljarder kronor och 2030 ska den vara upp i tio miljarder kronor. 

– Onlinemarknaden kommer oavsett att växa de närmaste 10 åren och vi vill med hjälp av investeringar och skalfördelar ta marknadsandelar, säger Mattias Jacobsson. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev