söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Vädjan från leksakshandeln: Fortsätt handla – annars kan butiker tvingas stänga

Publicerad: 25 november 2020, 08:38

Foto: Lasse Fredriksson

Tuffare restriktioner slår hårt mot leksaksbutiker. Nu går branschorganisationen Lek & Babybranschen ut med en uppmaning till kunderna: Fortsätt handla men gör det säkert.

Ämnen i artikeln:

JulhandelLek och hobbyCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Tuffare restriktioner, där svenskar uppmanas att undvika butiker och köpcentrum, har inneburit en tuffare vardag för många leksaksbutiker. Samtidigt är det högsäsong för branschen.

Situationen kan få förödande konsekvenser, menar Lek och Babybranschen. I slutänden kan det leda till varsel och stängda butiker.

Nu går branschorganisationen ut och uppmanar kunderna att fortsätta handla – men att göra det säkert.

– Många av våra medlemmar erbjuder en mängd olika kreativa lösningar för att du som kund ska känna dig trygg och säker att handla i fysisk butik. Flera erbjuder tjänsten som att ringa och hämta utanför butik, hemleverans och vissa erbjuder även tidsbokning där du kan handla själv utan andra i butiken. Ta kontakt med din lokala butik för att se vad just de gör för att du ska känna dig trygg säger vd Jennifer Rydén Englund i en kommentar.

Kunderna uppmanas handla på tider där det är färre människor i rörelse, inte komma hela familjen samtidigt och om den lokala leksaksbutiken har näthandel klicka hem julklapparna där.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev