onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Tungt kvartal och nattsvart juni för sporthandeln – men Stadium ser ljuspunkt: ”Rejäla ökningar”

Publicerad: 26 juli 2022, 07:59

”Totalt sett var andra kvartalet väldigt bra när det gäller löpning för oss på Stadium (både skor och kläder) och våra ökningar speglar index väl”, säger Daniel Löfkvist på Stadium group. Foto: Pressbild

Sporthandeln minskade med 1,5 procent andra kvartalet, efter en junimånad med försäljningstapp i både fysik butik och e-handel. Det visar sportindex från HUI.

Ämnen i artikeln:

StadiumHUI

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Försäljningsutvecklingen för sporthandeln var positiv under april och maj, men negativa siffror för juni (-8,3 procent) gör att kvartalet slutar på minus 1,5 procent. I första kvartalet var försäljningsutvecklingen minus 9,6 procent.

Med släppta pandemirestriktioner borde tillväxten vara högre i ett normalfall, skriver HUI som menar att hushållens urholkade köpkraft drabbar sällanköpshandeln. 

Men ljuspunkter finns. Handel i fysik butik ökade med 2,2 procent under kvartalet, och försäljning av skor ökade med 2,1 procent. Löparskor stod för 39 procent av skoförsäljningen, och växte med 5 procent. 

– För Stadium var april ganska seg när det gäller segmentet löpning, men sedan exploderade försäljningen i maj med rejäla ökningar under månaden. Det dämpades något under juni månad, säger Daniel Löfkvist, operativ chef och vice vd på Stadium group, i en kommentar till rapporten som bygger på försäljningsstatistik som tas fram av Svenskt sportforum i samarbete med HUI.

LÄS MER: Stadium visar musklerna: Rekordår för flera delar av verksamheten – här är alla siffror 

E-handeln backade 17,4 procent under kvartalet, och e-handelsandelen utgör nu 15 procent av försäljningen. 

Försäljningsstatistiken som sportindex bygger på kommer från Stadium, Stadium Outlet, Intersport, XXL, Team Sportia, Sportshopen, Sportshopen Outlet, Decathlon, Löplabbet och Swedemount. 

LÄS MER: Resultatras för sportjätten: ”Vi ska vända på varje sten” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev