Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Tretti redo att fortsätta gasa i Sverige – förstärker teamet och öppnar lager

Publicerad: 8 april 2021, 13:44

Planerna på 50 Tretti-butiker står fast. För att underlätta expansionen etablerar ägaren White Away Group nu ett lager i Sverige och teamet har förstärkts.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikEkonomiTrettiExpansion

Läs mer: Det högt satta målet finns kvar när Tretti gör omtag för butikssatsningen

I januari kunde Market berätta att Tretti gör en omstart för sin butiksoffensiv i Sverige. Planerna på 50 butiker finns kvar. Expansionen ska nu ske genom en ren franchisemodell som drivs från White Away Groups huvudkontor i Danmark. 

Nu är Tretti redo att gasa igen.

– Koncernen har precis anställt en Head of Retail Expansion med erfarenhet från den svenska marknaden och det finns höga förväntningar på det kommande året. Vi tror fortfarande på potentialen i Sverige för den lokala vitvaruspecialisten, där kunderna får den allra bästa rådgivning, säger koncernens vd Esben Aabenhus.

Målet är att flera Tretti-butiker ska öppnas i södra Sverige innan sommaren, på längre sikt väntar etableringar i resten av Sverige.

För att stödja expansionsplanerna liksom för att säkerställa hög leveranssäkerhet planerar White Away Group även för att etablera ett lager i Sverige på över 10 000 kvadratmeter.

White Away Group senaste räkenskapsår, som tog slut 31 oktober 2020, var framgångsrikt för koncernen.

Omsättningen har passerat 2,4 miljarder danska kronor. Koncernen redovisar ett rörelseresultat på 83,2 miljoner kronor, vilket är nytt rekord och tre gånger så högt som resultatet året innan.

Bakom framgången ligger en stark tillväxt för White Away Groups butiker i Danmark samt en framgångsrik B2B-försäljning.

De svenska butikerna har också lyckats bra och ökat försäljningen.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev